dijous, 14 de maig del 2015

EL FRIGORÍFIC
Quan va aparèixer?
-A l'any 1876.

Qui el va inventar?

-Charles Tellier, enginyer francès.
-Es va recolzar en treballs que havien estat realitzats anteriorment per Michael Faraday o Charles Thilorier i va idear la primera màquina frigorífica industrial.



Per a què s’utilitza?
-El frigorífic s'ha convertit en un aparell imprescindible per mantenir els nostres aliments frescos durant un major període de temps.
 
Funcionament:
-El frigorífic té un termòstat per regular el fred de l'interior, que controla un compressor carregat d'un gas. Amb un procés de compressió i descompressió del gas es lliura fred a l'interior del frigorífic i es treu la calor a la part posterior a través d’una reixeta.

Orígens:
-Els nostres ancestrals es valien de coves o excavacions en el sòl que omplien de gel provinent de les muntanyes per mantenir els aliments en bon estat
-Segles més tard, es van utilitzar armaris aïllats de fusta amb dos compartiments: a la part superior es col·locava el gel i en la inferior s'emmagatzemaven els aliments.

Avantatges i inconvenients:
Avantatges:
Ø  Ens permet poder proveir-nos d'aliments i tenir provisions a les nostres llars sense que puguin fer-se malbé per la temperatura que hi ha en l'ambient i per poder prendre aliments d'altres estacions (es poden menjar maduixes tot l’any...).
Inconvenients:

Ø  Una vegada que han de ser renovats a les nostres llars, s'han de dur a deixalleries causa de que són altament contaminants pel gas que porten al seu interior.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada