dijous, 14 de maig del 2015

L’AUTOMÒBIL

Quan va aparèixer?
-L'automòbil, tal com es coneix en l'actualitat va aparèixer per primera vegada en 1886.

Qui el va inventar?
-Aquest primer automòbil va ser creat per Karl Benz i poc després altres pioners van presentar els seus models fins que en 1910 Henry Ford va començar a produir-los en cadena de muntatge.

Història de l’automòbil.
-El primer automòbil es diu que va ser el vehicle a vapor construït per l'enginyer militar Nicolás Joseph Gusnot en 1770. Era un tricicle amb una única roda davantera.
-Al llarg dels anys posteriors apareixen altres tipus de vehicles a vapor més moderns construïts. A França i Alemanya el motor s’anava desenvolupant gràcies a les seves bones característiques de pes, potència i nervi. Més endavant, el cotxe va  facilitar la circulació i va donar més comoditat al viatjar.

Per a què s’utilitza?
-L’automòbil permet recórrer distàncies en el menor temps possible per medi terrestre.
-És usualment un vehicle de quatre rodes destinat al transport de persones, amb capacitat entre dos i vuit seients.

Funcionament:
-L'automòbil es refereix principalment als vehicles que poden ser guiats per marxar per una via ordinària sense necessitat de carrils.
-Es desplaça gràcies a un motor d'explosió a base d'una mescla de gasolina, gasoil i aire. En alguns països el combustible es fabrica a partir de determinades plantes en forma d'alcohol etílic. Recentment s'han començat a produir automòbils que funcionen amb motor elèctric, si bé l'autonomia d'aquests vehicles és encara limitada a causa del pes de les bateries. 
-Les rodes davanteres dels automòbils poden moure's cap a ambdós costats per a realitzar girs i prendre les corbes.

Avantatges i inconvenients:
Avantatges:
Ø  Ens permet recórrer distàncies sense la necessitat de dependre de ningú (transports públics).
Inconvenients:
Ø  Necessita per la seva mobilitat combustibles actualment no renovables (tot i que s'estan investigant noves formes d'alimentació) i que emet contaminació mitjançant gasos i soroll.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada