dijous, 14 de maig del 2015

LA PENICIL·LINA

Quan va aparèixer?
A l'any 1928.



Qui la va descobrir?
-La va descobrir Alexander Fleming al St. Mary s Hospital de Londres, el qual es va adonar de la seva troballa en una comunicació publicada al British Journal of Exprimental Pathology.


Per a què s’utilitza?
-La penicil·lina són antibiòtics dels grup dels batalactámics i s'utilitza per tractar infeccions causades per bacteris sensibles. Actua matant els bacteris o evitar el creixement.

-Hi ha una gran diversitat de penicil·lines. Algunes espècies de fongs del gènere Penicillium sintetitzen de forma natural penicil·lines.
-Cada un dels tipus s'utilitza per tractar diferents infeccions. En general no es pot fer servir un tipus de penicil·lina en lloc d'un altre.
-A més, les penicil·lines s'utilitzen per tractar infeccions bacterianes en moltes parts diferents del cos. A vegades s'administra amb altres medicaments antibacterians (antibiòtics).
-Algunes de les penicil·lines també es poden fer servir per a altres malalties segons ho determini el seu metge. No obstant això, cap de les penicil·lines és efectiva per infeccions virals(grips, refredats...). Les penicil·lines estan disponibles només amb recepta mèdica.

Funcionament:
-És un antibiòtic del qual no es coneix completament el mecanisme d'acció. El seu caràcter bactericida deriva de la seva intervenció com a inhibidor del procés de síntesi dels bacteris. Debilita la paret bacteriana i ajuda a la seva eliminació del cos.

Avantatges i inconvenients:
Avantatges:
Ø  Gràcies a la seva aparició s'han evitat a nivell internacional milions de morts, sent el primer antibiòtic de la història de la medicina que ha donat pas a el desenvolupament d'altres nous.


Principals malalties tractades amb la penicilina: http://subirnotacmc.blogspot.com.es/2013/06/enfermedades-tratadas-con-la-penicilina.html

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada